Vi söker en visstidsanställd koordinator för utbildning och kamratstöd på deltid inom ESF-projektet På samma linje.

På samma linje är ett ESF-projekt som Finlands Svenska Idrott genomför i samarbete med Föreningen Luckan. Det tvååriga projektet har inletts 1.11.2018.

Projektet är ett sektoröverskridande ESF-finansierat utvecklingsprojekt för det svenskspråkiga idrottsfältet tillsammans med ungdomssektorn. Målet är att höja kompetensen bland instruktörer, idrotts- och ungdomsledare inom idrotts- och organisationsfältet vad gäller främjande av likabehandling och jämlikhet följande ett normmedvetet, mångkulturellt och inkluderande förhållningssätt. Projektet riktar sig till studerande, lärare, tränare och ledare inom idrott, ungdomar och unga vuxna. Projektet finansieras av ESF-finansiering via NTM-centralen i Norra Österbotten, Svenska kulturfonden och Stiftelsen Tre Smeder.

Nu anställer vi en KOORDINATOR för utbildning och kamratstöd till vårt team. Vi söker dig som är en engagerad i dessa frågor, som känner till idrottsfältet och har en för uppgiften lämplig utbildning. Arbetet förutsätter koordinerande av verksamhetsformer, teamarbete och dialog med våra samarbetsparters. Du koordinerar kamratstöd (bl.a. tjejgrupper) och utbildar inom teman som jämställdhet, likabehandling och normmedvetenhet. Din huvudsakliga stationeringsort är Vasa/Vörå men du har hela Svenskfinland som arbetsfält. Du har lätt för att administrera men också att engagera. Erfarenhet av EU-projekt ses som en merit. I arbetet ingår resor samt ibland också arbete under veckoslut och kvällar. Vi välkomnar mångfald och uppskattar migrationserfarenhet.

Vi erbjuder ett spännande projektuppdrag i ett ivrigt och professionellt projektteam. Arbetstiden är 30 timmar i veckan, deltid. Arbetet inleds 2.5.2019 eller enligt överenskommelse och pågår till 30.11.2020. Anställningen går via Finlands Svenska Idrott.

Fritt formulerad ansökan med CV och löneanspråk skickas senast 31.3.2019 till Finlands Svenska Idrott: [email protected]

Frågor kan ställas till:

Tarja Krum, På samma linje, projektkoordinator (Finlands Svenska Idrott) tfn 040 621 2560, [email protected]

Arto Sirviö, Finlands Svenska Idrott,  idrottschef  tfn 040 059 5432, [email protected]