Kvinnlig kraft i idrotten

Välkommen på seminariet kvinnlig kraft i idrotten!

Seminariet arrangeras av projektet “På samma linje” i samarbete med “Coacha som en kvinna” projektet ! Under kvällen ges inspiration och verktyg för att öka jämställdhet inom idrottsföreningar

Seminariet är för dig som är intresserade av jämställdhet, kvinnligt tränarskap eller vill öka antalet kvinnliga tränare i föreningen. Under kvällen berättar kända kvinnliga tränare om sin väg till professionell tränare. Efteråt får deltagarna idea kring nya innovativa lösningar i mindre grupper och svara på bl.a. följande frågor:

– Hur öka antalet kvinnliga tränare i er förening
– Är föreningarnas styrelser jämställda
– Behandlas alla lika och får alla samma möjligheter att utvecklas
– Går vi miste om något viktigt ifall kvinnor inte fungerar som tränare
och på ledande poster
– Hur utveckla idrottsföreningen med hjälp av unga kvinnliga
idrottare

Tillställningen är öppen för alla föreningsaktiva, oberoende kön, ålder eller roll i föreningen. Kvällen är gratis för alla deltagare och vi bjuder på traktering.

Anmälningen hittar du på följande länk:

Anmälningslänk

Anmäl dig senast den 28.5.2019. Mer information om programmet kommer på anmälningslänken.

På plats finns Mannerheims barnskydds barnvakter så att du även kan ta med familjens minsta. Meddela i samband med anmälan om du har behov av den kostnadsfria tjänsten, och i så fall för hur många barn och barnens ålder.

På samma linje är Luckan r.f. och Finland Svenska Idrotts samarbetsprojekt. Projektet arbetar för en normmedveten och inkluderande idrott samt erbjuder utbildning och stöd i dessa frågor.
Coacha som en kvinna (Valmentaa kuin nainen) är Suomen Valmentajat ry utvecklingsprojekt, vars målsättning bl.a. är att öka på antalet kvinnliga tränare.

2019-05-08T10:29:24+03:00april 30th, 2019|Blog|